torsdag 30. juni 2011

Pusse opp skjenk?



Jeg har en gammel skjenk som jeg har arvet etter min farmor. Den ser du på bildene her. Jeg har egentlig tenkt at den skal jeg bare ha til jeg har råd til å kjøpe meg en ny veggseksjon i en litt annen stil ;)

Men så har jeg jo lest litt og sett litt i blogger da, og lurer på om jeg skal pusse det opp?

Jeg liker forsåvidt fargen altså, og jeg har jo stuebord i omtrent samme gaten, samt mørk spisestue.
Men nå har jeg denne tanken da, om å male skapet i en lys farge; ikke hvit, men kanskje noe grått, eller ihvertfall noe som glir fint inn i fargeskalaen min i resten av huset. Kanskje bruke noe lekker tapet inni, eller i et par av feltene på fremsiden. Det er jo noen småskader på det, men ikke noe som ikke lar seg fikse med et lag sparkel.

Inni ser det jo helt grusomt ut, så der trengs det jo en oppussing uansett. De platene er jo ikke verdens mest solide heller, men tåler vel mer enn det ser ut til. Det er skuffer i det ene skapet, og de har tilsvarende standard. Oppå ser det forferdelig ut, så må ha noe oppå. Godt argument for oppussing, og skulle sikkert vært fikset uavhengig av hva jeg bestemmer meg for.

Jeg tenker at om jeg får denne skikkelig fint, så kan den følge meg lenge, om ikke som veggseksjon i stuen, så som et fint møbel i andre rom.

Nederst er tv-benken den står ved siden av. Det er jo litt mer min stil da, billig IKEA pimpet med like billig IKEA-stoff. Veldig fornøyd med den, og tviler på at noen har maken.

Noen som har noen innspill om dette? Skal jeg pusse opp eller ikke? Hvis jeg selger denne på finn.no, så blir den garantert pusset opp ihvertfall, tror neppe den er så mye verdt at opprinnelig standard bør bevares av den grunn?











Posted by Picasa

Knekkebrød

Idag lager jeg deilige lavkarbo knekkebrød. Har vært tom en stund nå, og savner disse. De er supergode som en liten snack med setersmør på, eller med masse pålegg oppå. Jeg lager de så tynne som jeg klarer, så de blir skikkelig sprø og gode.



Jeg har funnet oppskriften i en flott lavkarboblogg. Denne er full av gode oppskrifter, og anbefales på det varmeste til de som er interesserte. Eneste forandringen jeg gjør med denne oppskriften, er at jeg skjærer de ikke opp i ruter før jeg tar de ut for å bytte plass etter ca 30 min. Så lar jeg de også stå i ovnen en stund med åpen ovnsdør etter at de er ferdig stekt, for at de skal få tørke skikkelig. Oppbevarer de i tett metallboks.

Anbefaler alle å prøve disse her, de smaker like godt for de som ikke følger lavkarbofilsosofien også, og alle har godt av litt sunne frø og kjerner innimellom ;)
Om du har lyst å prøve, men mangler noe, så går det selvfølgelig an å bytte litt på frøene og kjernene seg i mellom; idag hadde jeg ikke nok gresskarkjerner, så da er det litt mer linfrø og sesamfrø i.

mandag 27. juni 2011

Pimp my kitchen!

Har endel ting jeg helst vil ha fremme på kjøkkenbenken, f.eks smør, sukrin, stevia og andre ting jeg ofte bruker. Det er praktisk, og det gir litt bedre plass i matskapet. Problemet er bare at det kan jo ikke se ut sånn som dette på kjøkkenbenken min!
Da jeg tok en tur på nyåpnede Søstrene Grene i Bergen, så fant jeg løsningen på problemet. Sånn ser kjøkkenbenken min ut nå. Synes boksene var utrolig fine! Jeg har en stor en til knekkebrødene også, men er tom for knekkebrød nå, så da står den ikke fremme.

Jeg tror jeg kan bli en god kunde i denne butikken. Har allerede smakt på deilig sjokolade jeg har kjøpt der nemlig ;)

søndag 26. juni 2011

Lavkarbo peanøttmuffins

Handlet nettopp på iHerb, og da kjøpte jeg noen ingredienser jeg hadde veldig lyst til å prøve til baking. Synes ikke alltid at all lavkarbobakst er like god nemlig. Spesielt synes jeg at Sukrin setter en veldig kald og spesiell ettersmak, så et alternativ til det er etterlengtet.

Oppskriften er basert på en generell lavkarbooppskrift som man lett finner ulike varianter av om man leter litt. Veldig fornøyd med resultatet, de smaker mye av peanøtter. Skikkelig fin konsistens også, akkurat som vanlige muffins. Hemmeligheten er nok bakemiksen med stevia, samt at det ikke er Sukrin i disse.
Har planer for en variant med kakao og kokos også, da skal jeg ta litt flere bilder også.

4 egg 
2 ss Agavesirup 
ca 40 g smeltet smør
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
0,5 dl kokosmel
salte peanøtter til pynt

Rør sammen egg og søtningsmidler, tilsett resten av ingrediensene og bland. (Evt. lager du eggedosis og blander i, men går helt fint med bare en visp også.) Både kokosmel og peanøttmel suger til seg en del væske, så røren blir tykk om den står. Går an å justere med litt fløte om den virker for tykk når den er nylaget. 

Hell i muffinsformer, legg på noen peanøtter på toppen. Stekes ved ca 180-200 grader, i  ca 15 min, litt avhengig av ovn. 






Mitt første blogginnlegg

Dette er mitt aller første blogginnlegg, og det handler egentlig bare om akkurat det. Jeg har nå blitt oppfordret til å lage en blogg for å dele det jeg ellers liker å dele på Facebook, eller ulike forum. Jeg har også tenkt at det må jo være enklere å ha en blogg å dele mine kreasjoner på, så kan de som ønsker det følge med.

Jeg kan som sagt ikke noe om blogging ennå, så får lære litt etterhvert. Jeg har heller ikke bestemt meg for hvor aktiv jeg vil være, eller hva jeg skal fokusere på.  

Jeg har bestemt at det neste innlegget blir oppskrift på mine lavkarbo peanøttmuffins. Det finnes ikke så mange bilder til dette innlegget, så kanskje jeg skal lage et skikkelig innlegg neste gang jeg baker muffinsene.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...