søndag 26. juni 2011

Lavkarbo peanøttmuffins

Handlet nettopp på iHerb, og da kjøpte jeg noen ingredienser jeg hadde veldig lyst til å prøve til baking. Synes ikke alltid at all lavkarbobakst er like god nemlig. Spesielt synes jeg at Sukrin setter en veldig kald og spesiell ettersmak, så et alternativ til det er etterlengtet.

Oppskriften er basert på en generell lavkarbooppskrift som man lett finner ulike varianter av om man leter litt. Veldig fornøyd med resultatet, de smaker mye av peanøtter. Skikkelig fin konsistens også, akkurat som vanlige muffins. Hemmeligheten er nok bakemiksen med stevia, samt at det ikke er Sukrin i disse.
Har planer for en variant med kakao og kokos også, da skal jeg ta litt flere bilder også.

4 egg 
2 ss Agavesirup 
ca 40 g smeltet smør
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
0,5 dl kokosmel
salte peanøtter til pynt

Rør sammen egg og søtningsmidler, tilsett resten av ingrediensene og bland. (Evt. lager du eggedosis og blander i, men går helt fint med bare en visp også.) Både kokosmel og peanøttmel suger til seg en del væske, så røren blir tykk om den står. Går an å justere med litt fløte om den virker for tykk når den er nylaget. 

Hell i muffinsformer, legg på noen peanøtter på toppen. Stekes ved ca 180-200 grader, i  ca 15 min, litt avhengig av ovn. 


2 kommentarer:

  1. Hei, hva menes med 3 måleskjeer, hvor mye er det?

    SvarSlett
  2. Hei! Det hører med en måleskje til det steviaproduktet jeg har brukt i oppskriften. Det går helt fint an å bruke noe annet. Det er best å smake seg frem til en ok søtning. Går fint å bruke sukrin, f.eks. Det vil også gi lavere karboinnhold. Da ville jeg isåfall begynt med ca 50 g, og smakt meg frem til et bra resultat.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...